Ethiek en integriteit
Ethiek en integriteit maken onderdeel uit van uw morele oordelen over goed en fout. Of we nu werknemer of topmanager zijn, we worden in ons leven allemaal van tijd tot tijd gedwongen morele keuzes te maken. Recente schandalen, zoals het uitstootschandaal bij Volkswagen (ook wel bekend als Dieselgate), de olieramp bij BP in de Golf van Mexico, het corruptieschandaal bij FIFA en het WikiLeaks-schandaal, laten zien hoe schadelijk onethisch gedrag kan zijn voor de zorgvuldige opgebouwde reputatie van organisaties.

Het is voor een bedrijfscultuur van ethische verantwoordelijkheid dan ook van groot belang om mensen op regelmatige basis hierin te trainen. De game 'To BE or not to BE' is ontwikkeld om mensen te trainen in morele oordelen en beslissingen, op een manier die zowel betrokken als effectief is.

 

Doelgroep

Deze game is bedoeld voor professionals die willen oefenen in bedrijfsethiek en verantwoord ondernemerschap. De game is ontwikkeld als singleplayer game, maar kan ook in tweetallen worden gespeeld.

Bewustwording
Ontwikkel bewustzijn over de reikwijdte en het belang van bedrijfsethiek
Herkenning
Leer de morele dimensies van dagelijkse zakelijke beslissingen (beter) te herkennen
Begrip
Ontwikkel een dieper begrip van uw eigen morele kompas en strategieën in het omgaan met morele dilemma's

 

Gamescenario

Bij het gamescenario ligt de nadruk op de ethische dilemma's die gepaard gaan met internationale aanbestedings-/verkoopprocedures. Dit zal dan ook een herkenbaar scenario zijn voor veel professionals zoals aanbestedingsmanagers, teamleiders, inkoopmanagers, juridische adviseurs, bedrijfsadviseurs, key-accountmanagers, bedrijfsontwikkelaars, financiële managers en lijnmanagers.

Duur
Het kost doorgaans circa 30 minuten om de game te spelen en ongeveer 10 minuten langer als het in tweetallen wordt gespeeld.

Retentie
Beleving
Leer de morele dimensies van dagelijkse zakelijke beslissingen (beter) te herkennen
Gedragsverandering
Ontwikkel een dieper begrip van uw eigen morele kompas en strategieën in het omgaan met morele dilemma's

 

Hoe werkt het?

Cursisten spelen in de game een verkoopmanager die diverse zakelijke dilemma's moet oplossen. Op uw computerscherm is direct zichtbaar wat de gevolgen zijn van de beslissingen die worden genomen. Cursisten krijgen dankzij deze praktische aanpak meer inzicht in hun talenten als besluitvormer.

Cursisten ontvangen na afloop objectieve feedback op de wijze waarop zij met morele dilemma's omgaan. Houden ze zich aan regels en voorschriften? Worden er meerdere perspectieven bekeken bij het oplossen van dilemma's? Deze informatie helpt hen te reflecteren op hun leiderschapsgedrag en biedt hen aanknopingspunten tot verbetering.

 

Wat we bieden

De game 'To BE or not to BE' wordt aangeboden als een SCORM-ondersteunde game die kan worden geïmplementeerd in uw Learning Management System (LMS). De game vereist een webbrowser die Flash ondersteunt en is geoptimaliseerd voor pc's en laptops.

 

E-learning module

Module voor game-based e-learning die op uw LMS kan worden aangeboden

 

Handleiding

Handleiding waarin wordt beschreven hoe de game optimaal ingezet kan worden voor informele en formele trainingssessies

 

Train-De-Trainer

We leren trainers hoe ze onze gamemodules optimaal kunnen gebruiken om bij te dragen aan formele trainingssessies en informeel leren te ondersteunen.

 

Spreek ons

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Lees het privacybeleid

 

Welke voordelen bieden we?

Unieke combinatie van experts op het gebied van menselijk gedrag, leren en gamedesign

Meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van producten voor game-based learning

Hoogwaardige leerstof voor cursisten, trainers en organisaties

Aantoonbare resultaten en aanbevolen door professionals